Vårläger 2019 – Myter och legender!

Välkommen till Skräddartorp 30 maj – 1 juni

Vårläger 2019 Lägerbrev 1

När

Torsdagen den 30/5 – Lördagen den 1/6 2019

Lägret är beläget i Skräddartorp, norr om Malingsbo.

Deltagare: 450 kr.
Familjescouter inklusive en förälder betalar 450 kr totalt, en Familjescout + 2 föräldrar betalar 650 kr.
Deltar man bara över dagen är avgiften 200 kr, resp. 300 :-

För vem

Alla scouter och ledare i Västmanlands Scoutdistrikt, Ludvika, Kvicksund och Equmenia Håbo är välkomna. Vi erbjuder alla avdelningar såväl Familjescouter att delta under hela lägret. Familjescouter kan välja att bara delta en dag, då är fredagen att rekommendera.

Anmälan

Vi vill ha en preliminär anmälan kårvis senast 1/2 –19 där ni anger cirka hur många deltagare från kåren som kan väntas deltaga samt om ni önskar dela by med en specifik kår.

I nästa utskick i februari skickar vi med anmälningsblankett att dela ut till scouterna.
Lämplig sista anmälningsdag för scouterna är den 2/5 -19!
Kårernas sammanställning ska vara S:t Olof tillhanda senast den 10:e maj.

Transporter

Materialtransport ordnas av varje kår.
Det kommer att ordnas med busstransport till självkostnadspris ca 200–250:-/pp ToR. En preliminär anmälan önskas så vi vet intresset av detta.
Då det är begränsat med parkeringsmöjligheter i Skräddartorp så rekommenderar vi att så många som möjligt åker buss.

Boende

Vi bor i tält och lagar mat över öppen eld. Det kan bli kallt på natten, extra filt eller dubbla sovsäckar kan vara bra att ha.
Utmanarscouter tillhör en egen by och kommer även ha ett eget program.
När vi fått alla anmälningar kommer vi dela upp kårerna i byar.

Mat

Måltiderna tillagas på varje by, undantaget är fredag lunch som alla tillagar ute på spåret patrullvis.
Till detta behöver alla ha med sig stormkök samt bränsle. Torsdagens lunch kommer vara delvis förberedd så att det skall gå snabbt att äta under uppbyggnaden av byarna.
OBS! Pga allergi är inga nötter tillåtna på lägret.

Program

Under fredagen kommer vi genomföra ett heldagsspår för alla scouter. Utmanarna kommer ha en egen dagsaktivitet.
Vi kommer att förbereda alla kontroller till spåret men kommer behöva hjälp av alla kårer att bemanna dessa kontroller under dagen.
De är totalt 8 kontroller plus lunchkontroll, dessa behöver bemannas med 5 funktionärer per kontroll.
Lägerbål kommer att vara på fredagskvällen.
Vi vill även skicka med er att be era scouter förbereda utklädnad till lägret med tema: mytologiska varelser.

Lägerchef

Celine Allard