tis
Prison Island
Feb 13 kl. 18:00 – Feb 14 kl. 20:00

Prison_Island_logoPrison Island!

Då det är superpopulärt så är det nu fördelat över två dagar. 13/2 är för Upptäckare och den 14/2 är för Äventyrare och Utmanare.
Läs mer om Prison Island

Plats

Gallerian på Kopparbergsvägen 13 i Västerås. Det är gamla biograflokaler i källaren som har byggts om till Västerås häftigaste fängelse.

Kåranmälan

Klicka på länken nedan för anmälan.

Anmälan

Deltagare anmäler sig till sin avdelningsledare eller annan utsedd person på scoutkåren.

Anläggningen rekommenderar att man är ca 5 personer i varje lag, men ni bestämmer självklart antal utifrån hur många scouter som anmäler sig.

Senast 7 februari ska anmälan vara inne.

Betalning

Pris: 110 kr / person (normalpris 150 kr för 2 timmar), betalas till scoutkåren.

Varje scoutkår betalar i efterskott utifrån antalet deltagare till Västmanlands scoutdistrikts plusgiro 57 74 77-3

Övrigt

Vi rekommenderar oömma kläder och ett par sköna skor. Det finns möjlighet att låsa in värdesaker i depositionsskåp. Det finns ett café med lite dryck och snacks. Det är inte tillåtet att äta eller dricka i cellerna.

Varmt välkomna, vi ses där!

Vid frågor kontakta Henrik Hanberg i distriktsstyrelsen

• Utmanarscout
  • Familjescouting
  • med mera!

Skicka ett mail till ordforande@vastmanlandscout.se om något ska tas upp, fixas eller förberedas till mötet.

Anmälan

Anmälan till kansli@vastmanlandscout.se senast en vecka före träffen!
Skulle du missa anmälan så kom ändå – det enda som kan ta slut är kaffebrödet.

Välkomna
Distriktsstyrelsen

tor
Vårläger 2018 @ Kröcklinge
Maj 10 – Maj 12 heldag

Välkommen till  Västmanlands Scoutdistrikt Vårläger den 10-12 maj 2018.
Scouter och ledare från Västmanland och kringliggande distrikt slår upp sina tält på Slättängen utanför Köping för tre dagars skoj, lek, bus och tävlingar!

Program och tema kommer under hösten 2017!

För vem

Alla scouter och ledare i Västmanland samt inbjudna kårer är välkomna.
Vi erbjuder alla avdelningar inklusive kotte/bäver/familje-scouter att delta hela lägret.
Om de yngsta scouterna endast vill sova kvar en natt eller delta under en dag går även det bra. Om det är en dag som önskas, tycker vi att fredagen är den mest givande dagen.

Torsdag den 10 maj, drop-in mellan kl 09:00 och 11.00
till lördag den 12 maj kl 14:00 (ca).

Plats

Lägerplatsen är vid Köpings scoutstuga vid Slättängen (Kröcklinge).
Vägbeskrivning från Köping: följ väg 56 mot Kungsör. Ta av höger mot Arboga/Valskog.
Efter Hedströmmen passerats, ta av höger mot Kröcklinge.
GPS: N 59´28´29” E 15´54´26”.
Infart sker från gamla E18 och utfart via Kröcklinge gård.
Vi ser gärna att ni samåker i den mån det går, då vår parkeringsyta inte är den största.
Material i bil, på släp och lätt lastbil får köras fram till lägerområdet.

Visa större karta

Ankomst

När minst en representant från varje kår är på plats, anmäler ni er till sekretariatet vid stugan. Där får ni information om var ni ska bo och ett schema över helgens aktiviteter.

Anmälan öppnar 2018.

Meddelas senare.

Boende

Vi bor i tält och lagar mat över öppen eld. Det kan bli kallt på natten, extra filt eller dubbla sovsäckar kan vara bra att ha. Utmanarscouter tillhör en egen by och bor gemensamt i ett fast vindskydd.
När vi fått alla anmälningar kommer vi dela upp kårerna i byar. Säg gärna till om ni önskar att bo tillsammans med någon speciell kår.

Mat

Matlagning sker byvis.

Kårens material

Person och materialtransport ordnas av varje kår.

Scoutkåren tar med tält, matlagningsutrustning och annat för att bygga lägerbyn.
Det kommer finnas funktionärer på plats onsdag kväll den 9/5. Vill man komma med kårens material då går det bra.

Deltagarens utrustning

Scouterna kommer vara ute dygnet runt, det är kläder efter väder som gäller.

Funktionärer

Planeringen inför vårlägret är igång, vill du eller känner någon som vill vara med och planera eller vara funktionär på lägret? Hör av dig till någon av kontaktpersonerna.

Fästingar

Det är en bra idé att i god tid ta vaccinet mot TBE.
Fästingarna börjar vakna upp och vi vet att det finns en del i Kröcklinge.

Sören Svensson – Kårordförande
070-533 2374, jeepsoren@hotmail.com