Vårläger 2018

731 95 Kröcklinge
Kontakt:
Köpings scoutkår

Välkommen till  Västmanlands Scoutdistrikt Vårläger den 10-12 maj 2018.
Scouter och ledare från Västmanland och kringliggande distrikt slår upp sina tält på Slättängen utanför Köping för tre dagars skoj, lek, bus och tävlingar!

Program och tema kommer under hösten 2017!

För vem

Alla scouter och ledare i Västmanland samt inbjudna kårer är välkomna.
Vi erbjuder alla avdelningar inklusive kotte/bäver/familje-scouter att delta hela lägret.
Om de yngsta scouterna endast vill sova kvar en natt eller delta under en dag går även det bra. Om det är en dag som önskas, tycker vi att fredagen är den mest givande dagen.

Torsdag den 10 maj, drop-in mellan kl 09:00 och 11.00
till lördag den 12 maj kl 14:00 (ca).

Lägerplatsen är vid Köpings scoutstuga vid Slättängen (Kröcklinge).
Vägbeskrivning från Köping: följ väg 56 mot Kungsör. Ta av höger mot Arboga/Valskog.
Efter Hedströmmen passerats, ta av höger mot Kröcklinge.
GPS: N 59´28´29” E 15´54´26”.
Infart sker från gamla E18 och utfart via Kröcklinge gård.
Vi ser gärna att ni samåker i den mån det går, då vår parkeringsyta inte är den största.
Material i bil, på släp och lätt lastbil får köras fram till lägerområdet.

Visa större karta

Ankomst

När minst en representant från varje kår är på plats, anmäler ni er till sekretariatet vid stugan. Där får ni information om var ni ska bo och ett schema över helgens aktiviteter.

Anmälan öppnar 2018.

Meddelas senare.

Boende

Vi bor i tält och lagar mat över öppen eld. Det kan bli kallt på natten, extra filt eller dubbla sovsäckar kan vara bra att ha. Utmanarscouter tillhör en egen by och bor gemensamt i ett fast vindskydd.
När vi fått alla anmälningar kommer vi dela upp kårerna i byar. Säg gärna till om ni önskar att bo tillsammans med någon speciell kår.

Mat

Matlagning sker byvis.

Kårens material

Person och materialtransport ordnas av varje kår.

Scoutkåren tar med tält, matlagningsutrustning och annat för att bygga lägerbyn.
Det kommer finnas funktionärer på plats onsdag kväll den 9/5. Vill man komma med kårens material då går det bra.

Deltagarens utrustning

Scouterna kommer vara ute dygnet runt, det är kläder efter väder som gäller.

Funktionärer

Planeringen inför vårlägret är igång, vill du eller känner någon som vill vara med och planera eller vara funktionär på lägret? Hör av dig till någon av kontaktpersonerna.

Fästingar

Det är en bra idé att i god tid ta vaccinet mot TBE.
Fästingarna börjar vakna upp och vi vet att det finns en del i Kröcklinge.

Sören Svensson – Kårordförande
070-533 2374, jeepsoren@hotmail.com